dinsdag 1 mei 2012

Ontdek je plekje,ontdek Google maps en Streetview

Wat mij opviel is het overzicht van openbare bibliotheken  in Vlaanderen, waaraan de openingstijden zijn gekoppeld.
Dat is voor de bibliotheken in Nederland een mooie manier om hun gegevens kenbaar te maken. Zo kun je er ook je foto's en activiteiten aan koppelen.
De link voor het embedden ontgaat mij even. Heeft iemand een tip? Amersfoort op de kaart is een prachtig voorbeeld hoe je informatie kan verschaffen over de stad Amersfoort.
Flickr en Google Streetview mahsups kon bij mij niet geopend worden.Jammer.
De mogelijkheden voor de bibliotheek:
-Het plaatsen van openingstijden en adresgegevens
-Aangeven van gebruik van wifi
-Foto's van activiteiten weergeven
-Activiteiten weergeven
-Informatie over de collectie

1 opmerking:

  1. Hallo Boekenbakkie,
    Als je bijvoorbeeld op je weblog de street view opname van bibliotheek Harlingen wilt plaatsen doe je dat door te embedden. Je zoekt natuurlijk eerst in google maps de gewenste locatie. Je krijgt de link door op het "kettingicoontje" te klikken. Dit staat niet rechtsboven, maar in de midden naast het printericoontje. Je krijgt dan een URL voor een email of chatbericht en een HTML code voor een website. Dan is het een kwestie van kopiëren en plakken. Ik wilde nog een voorbeeld op ons weblog plaatsen, maar om een of andere reden kan ik op dit moment geen nieuwe berichten toevoegen.
    We zouden misschien nog veel meer gebruik kunnen maken van de mogelijkheden van google maps in onze bibliotheken. Wel staat er op onze website bij elke bibliotheek (bij de adresgegevens) een verwijzing naar google maps.
    Groet Yntskje

    BeantwoordenVerwijderen