dinsdag 10 februari 2009

Ding 9 Een terugblik op rss, bloggen en flickr.


Poeh, een hele ontdekkingsreis.Eerst een blog maken! Dat dat zomaar lukt! Ik vind het heel erg leuk om te experimenteren met, het aanpassen van de weblog en bij collega's te zien wat zij zoal gedaan hebben.Dat je van elkaar kunt leren.In de wereld om me heen zijn er niet veel mensen die van RSS, Flickr en blogs afweten.De jeugd weet er veel meer vanaf.Ze geven mij wel advies.
Ik denk dat het voor de bibliotheek belangrijk is om een weblog te hebben, zodat klanten kunnen reageren op bepaalde activiteiten.Bijv. op een boekpresentatie.RSS feeds kunnen een belangrijke rol spelen in het verzenden van het laatste nieuws. Alleen dan moet de term rss feeds wel uitgelegd worden, want veel mensen kennen het begrip niet.
Met flickr kun je virtuele rondleidingen maken, zodat je bijvoorbeeld al die nieuwe kleine lytse biebs kunt laten zien.Flickr kun je tevens inzetten voor het maken van posters, affiches en tentoonstellingen.Foto's van activiteiten kunnen op de weblog getoond worden, zodat de klanten kunnen zien wat er zoal plaats vindt binnen de bibliotheek.
Op naar de volgende dingen! Ik ben benieuwd!!!!