dinsdag 7 april 2009

Ding 21 Aquabrowser My discoveries

In ding 21 heb ik de aquabrowser bekeken. De zoekmachine om via een eenvoudig manier media te vinden. Je voert een zoekwoord in en krijgt in het midden een lijst met titels en aan de rechterzijde de mogelijkheid om het te verfijnen naar materiaalsoort. We werken er al veel mee.

In de bibliotheek van Amsterdam is My discoveries toegevoegd, waarin iedere gebruiker tags kan toevoegen aan de bibliotheekcatologus.De website van Amsterdam vind ik niet erg overzichtelijk. Je moet er eerst even je weg vinden. Bij de uitleg over My discoveries krijg je erg veel tekst op een pagina.

In de friese aquabrowser is My discoveries ook toegevoegd. Dus maar op ontdekking. Na registratie, kan je persoonlijke lijsten samenstellen, die ook weer met anderen gedeeld kunnen worden. Ik heb een aantal boeken opgezocht en daaraan een lijst toegevoegd. Tags ingevuld en opgeslagen. Wat mij is opgevallen dat de tags niet zichtbaar zijn in mijn account, nadat ik ze heb opgeslagen. De lijsten en waarderingen staan er wel in.

Jammer dat ik de uitleg over my discoveries moest halen van de website van de bibliotheek van Almere.Deze is erg duidelijk en overzichtelijk. Die uitleg zie ik nog niet op ontdekdebieb.nl vermeld staan.

Hieronder staat nog een videofilmpje over Worldcat. Het biedt je toegang tot media in alle bibliotheken van de wereld!!! Meteen toegevoegd in Delicious.